Cel mai rapid drum spre un zâmbet nou
Vom evalua împreună calitatea osului pe CBCT, extracția dinților irecuperabili, augmentări osoase sau sinus lift unde este necesar, stabilirea numărului minim necesar de implanturi și alegerea materialelor potrivite (zirconiu / ceramică) pentru lucrarea finală.
Sistemelor noastre germane ne permit să refacem TOATĂ Dantura prin intermediul Implanturilor peste care se fixează o lucrare definitivă din materiale pentru care oferim Garanție pe viață!
În cadrul Clinicilor Dentare Implant X se folosesc EXCLUSIV 3 TIPURI de
implanturi dentare. Acestea sunt toate de origine germană alese pe baze experienței
echipei noastre chirurgicale pentru a oferi cele mai durabile rezultate.
Implanturile dentare permit pacienților să revină la o alimentație normală, dar există anumite etape de recuperare care trebuie respectate:
În primele zile după intervenție, se recomandă să evitați fumatul întrucât acesta întârzie vindecarea.
Alimentele dure sau crocante ar trebui evitate până la vindecarea completă.
După integrarea completă a implanturilor și finalizarea tratamentului protetic, pacienții pot consuma majoritatea alimentelor fără restricții.
Este esențială pentru a menține sănătatea implanturilor și a gingiilor. Stabilitatea danturii fixe va depinde după intervenții de implicarea dumneavoastră.
Pacienții cu afecțiuni cardiace, cum ar fi bolile coronariene sau insuficiența cardiacă, vor fi atent monitorzați de echipa noastră atunci când se implică în intervența chirurgicală pentru inserarea implanturilor dentare. Chirurgii noștri vor colabora cu cardiologul dumneavoastră sau vă vor recomanda un cardiolog în țară înainte de operație.
Risc de complicații
Pacienții cu probleme cardiace sunt mai predispuși la complicații intraoperatorii, cum ar fi, de exemplu, aritmiile. Anestezia și stresul chirurgical pot exacerba aceste probleme.
Anticoagulante
Mulți pacienți cardiaci iau anticoagulante pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Aceasta poate crește riscul de sângerare în timpul și după procedură. Medicul chirurg și cardiologul vor colabora pentru a ajusta medicația la nevoie.
Consult preoperator
Se va realiza un consult cardiologic pentru a evalua capacitatea pacientului de a tolera intervenția chirurgicală și pentru a face ajustările necesare ale tratamentului cu medicamente dacă este cazul.
Hipertensiunea arterială (tensiune arterială crescută) necesită management atent înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală de inserare a implanturilor dentare.
Controlul tensiunii arteriale
Pacienții cu hipertensiune necontrolată au un risc mai mare de complicații intra și post-operatorii și este crucial ca tensiunea arterială să fie bine controlată ÎNAINTE cu câteva ZILE de procedură.
Anestezia și medicamentele
Anumite medicamente utilizate în anestezie pot interacționa cu medicamentele antihipertensive. Este necesară o monitorizare atentă a tensiunii arteriale pe parcursul procedurii.
Complicații postoperatorii
Hipertensiunea poate afecta vindecarea postoperatorie, crescând riscul de sângerare și de infecție. Monitorizarea atentă și ajustarea medicației sunt esențiale.
Pacienții cu diabet, în special cei cu diabet zaharat tip 2, pot avea complicații după inserarea implanturilor dentare, dar cu management adecvat, aceste riscuri se reduc spre zero.
Risc de infecție
Diabetul poate afecta capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor. Pacienții diabetici au un risc crescut de infecție peri-implantară, care poate duce la neintegrarea corespunzătoare a implantului.
Vindecare întârziată
Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot încetini procesul de vindecare al țesuturilor, ceea ce poate afecta osteointegrarea (fuzionarea osului cu implantul).
Managementul glicemiei
Este esențial ca glicemia să fie bine controlat înainte și după intervenție. Monitorizarea glicemiei și respectarea unei igiene orale riguroase sunt critice pentru succesul implanturilor.
Consult preoperator
Va exista o colaborare între medicul dumneavoastră diabetolog și echipa noastră chirurgicală pentru a dezvolta un plan de management care să minimizeze riscurile.